17 september 2022
13:00

BK Forward

Referat: Vasalund - BK Forward

Forward förlorar mot Vasalund med 1 – 0, men trots att Vasalund är det bättre laget så är kvitteringen inte långt borta. Bästa läget har Eliyo Turkan, som får ett läge från bara någon meter framför Oresti Menka, men får ingen riktig träff.

Annars öppnar Vasalund med ett stort bollinnehav, Durmaz sätter bollar bakom Forwards backlinje och till slut kan Victor Söderström lägga in bollen i öppet mål – och det fanns bud på mera, och första halvlek klart till hemmalaget. Andra betydligt jämnare, och sista kvarten trycker Forward på, vinner andrabollar och får många fasta, men i luften fattas lite idag. Ändå en eloge till Forward för att aldrig ge upp.

Bäst i Forward var Steffan Kraus, som svarade för en handfull räddningar, och många i den högre skolan. Samtidigt som han bröt många anfall på mittplan, inte sällan med huvudet. I Vasalund imponeras vi ännu en gång av Elias Durmaz, och hans speluppfattning, förmåga att sticka in bollar – spelar inte i Vasalund nästa säsong – även om man går upp ett steg.

Nu väntar troligen en måstematch på lördag då Täby FK besöker Trängen.

Peder Hessel

Vi får vara nöjda med bara ett mål bakåt i halvlek och då var det Steffen som räddade oss. Tror de hade 4 klara 100% chanser. Beröm till killarna som kom tillbaka så starkt, och när Mackan kom in tog vi över matchen helt. Kanske ingen uppsjö av klara chanser, men en uddamålsledning är aldrig säker. Vill också ge försvaret en eloge, som spelade upp sig efterhand och kanske ett extra plus till Ryan.

Startade: Steffen Kraus, Anton Ingves, Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Jesper Åman, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Linus Jansson, Svante Svedin, Adam Molin, Eliyo Turkan

In kom Marcus Kanto (65), Ludde Karlsson, (81) Bilal Fousseni (81)